Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(36)

Chokladtårta med hjärtan

Söt liten tårta till Alla hjärtans dag, fylld med krämig apelsinchokladfyllning och dekorerad med hjärtan i sockerpasta. Läs igenom receptet noga, tårtan behöver vila i kylskåp vid två tillfällen så börja förberedelserna senast dagen innan.
Vote
(36)

Räcker till 12 pcs

Räcker till...

12 pcs

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 dl olja
  • 2,5 dl farinsocker
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
Fyllning
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 150 g vit choklad
  • 1 st apelsin
  • 200 g naturell färskost
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
Frosting och dekoration
  • 150 g smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
  • 2 msk mjölk
  • vit sockerpasta
  • röd sockerpasta
  • rosa sockerpasta
  1. Sätt ugnen på 175 °C grader. Lägg bakpapper i botten på springform (ca 15 cm i diameter). Klä även kanten i bakpapper eller tårtplast.
  2. Blanda vetemjöl, kakaopulver, salt och bakpulver. Blanda olja, farinsocker, yoghurt, ägg, vatten och vanilj i en annan skål. Häll de blöta ingredienserna i mjölblandningen och blanda tills smeten är jämn. Häll degen i formen och grädda långt ner i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kakan är klar – känn efter med provsticka. Låt svalna
  3. Blötlägg gelatinbladen så att de blir mjuka i kallt vatten. Smält den vita chokladen och låt svalna. Tvätta apelsinen ordentligt och riv skalet tunt i en skål. Pressa ur hälften av apelsinjuicen. Tillsätt färskost och socker och blanda tills det är jämnt.
  4. Vispa grädden fluffigt. Värm saften av den andra halvan av apelsinen i en kastrull och lös upp det ukramade gelatinet i den. Tillsätt gelatinblandningen som en tunn stråle i apelsin-färskostblandningen. Rör i choklad och vänd sist ned den vispade grädden.
  5. Skär kakan i tre bottnar. Placera den första botten i en springform med med papersklädd kant. Häll över en hälften av fyllningen. Lägg på nästa botten och häll på resterande fyllning. Avsluta med att lägga på översta botten. Låt tårtan stelna i kylskåp över natten.
  6. Kavla sockerpastan tunnt på ett florsockerpudrat underlag. Stansa ut små hjärtan i olika färger. Låt hjärtana torka på bakpapper. Vispa smöret vid rumstemperatur till ett fluffigt, lätt skum. Tillsätt florsocker, mjölk och vanilj och fortsätt vispa i några minuter. Placera tårtan på ett tårtfat och stryk ett tunnt lager frosting runt tårtan. Ställ tårtan i kylskåpet i 15 minuter och stryk sedan ett tjockare lager frosting runt tårtan. Jämna ut ytan och täck med hjärtan.