Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Chokladtårta med lemoncurdgrädde

Jag fick i uppdrag att baka en tårta till ett kalas. Den skulle vara glutenfri och gärna innehålla choklad. Med inspiration av några olika recept så blev detta resultatet. Till chokladglasyren tillsatte jag lite mera vatten, florsocker och kakao än vad som står i receptet. Så mitt tips är att göra 1½ sats om man vill ha rikligt med glasyr.

 

Andra gången jag bakade denna tårta så var det till en lokförarexamen, därav tåget:)

Thean

Vote
(5)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Räcker till 1 långpanna

Räcker till...

1 långpanna

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladbotten
  • 3 st ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl potatismjöl
  • 2 msk siktad kako
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • ca 320 g lemoncurd (Vissa kan inehålla gluten, så titta på innehållsförteckningen om ni vill göra en glutenfri tårta)
  • ca 5 dl vispad grädde
Glasyr
  • 5 dl florsocker
  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ dl vatten
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  1. Sätt ugnen på 250°C

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver och vänd ner det i äggblandningen.

  3. Bredd ut smeten på ett bakplåtpappersklädd långpanna. (ca 30 x40 cm)

  4. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Låt svalna.

  5. Gör en chokladbotten till enligt samma anvisningar som ovan.

  6. Rör ihop lemoncurd och den vispade grädden.

  7. Bred ut lemoncurdgrädden på en utav de 2 chokladbottnarna. Lägg sedan den andra chokladbotten ovanpå.

  8. Rör ihop alla ingredienser till glasyren på lägsta hastighet med en elvisp. Då allt är blandat kan man öka hastigheten, vispa i ca 3 minuter eller tills glasyren är fluffig.

  9. Bred ut glasyren ovanpå och runt kanterna på tårtan. Strö över valfritt strössel. Klart att äta!