Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Chokladtryffeltårta

Denna tårta är väldigt mastig, så det behövs inte mycket för att bli mätt. Därför räcker den även till många!

Emmsi

Vote
(19)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 250 gram smör (margarin fungerar med, men det blir bäst smak med smör)
  • 1,5 dl kakao
  • 4 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl (Kan ersättas av glutenfritt mjöl)
Tryffel:
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 300 gram blockchoklad (mörk eller ljus) Kan välja efter tycke och smak
  • 50 gram smör
Botten:
  • Smält smöret i en kastrull och blanda sen ner alla ingredienser i den. Grädda i en form med löstagbara kanter i 175 grader i exakt 20 minuter. Den ska fortfarande vara rinnig i mitten, medan kakan är i ugnen, gör tryffeln.

Tryffel:
  1. Koka upp grädden och sockret och låt koka i ca 1 minut under omrörning. Bryt chokladen och tärna smöret och lägg ner i kastrullen och vänta tills allt är smält och ordentligt omrört. Ta av katrullen från plattan och låt svalna.

  2. Bred ut tryffeln över kakan och ställ i frysen i minst 4 timmar, eller över natten. Ställ fram ca 1 - 1½ timme innan servering så den mjuknar lite.