Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citronmoussetårta
En ljuvlig citronmoussetårta på kokosbotten som passar perfekt till studentskivan exempelvis. Tårtan går utmärkt att förbereda eftersom den ska stå fryst över natten. har du ingen silikonform så går det bra att göra i en springform som du klär med tårtplast eller bakplåtspapper. Lägg då digestive/kokossmulor först och sedan mousse.
Räcker till 1 st ca 23 cm
Räcker till...
1 st ca 23 cm
Recepttyp
Tårtrecept
Moussetårta
Tema
Student
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 1,5 dl kokos ska rostas
- ca 150 g digestivekex
- 75 g smör
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
Citronmousse
- 300 g färskost
- 2 dl socker
- 1,5 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1,5 dl färskpressad citron samt finrivet skal (motsvarar cirka 2-3 citroner beroende på storlek)
- 5 dl grädde vispad
- 5 st Dr. Oetker Gelatinblad
Botten
- Rosta kokos i ugnen på 200°c ca 5-10 min.
- Under tiden så smälter du smöret ( bryn gärna för en extra god kolaaktig smak).
- Mixa digestivekexen och blanda sedan ihop med vaniljsocker samt smöret och den rostade kokosen. Låt smulet svalna
Mousse
- Börja med att lägga gelatinbladen I blöt.
- Koka sedan ihop citronjuice, skal och socker( vill du så sila bort skalen efter kokning ).
- Smält ner gelatinbladen och låt sedan svalna till ca 30°c .
- Vispa ihop färskost, grädde och vaniljsocker till mjuka toppar, vispa sedan ner citron/gelatinblandningen i gräddvispet, vispas bara ihop lite snabbt så att allt fördelas.
- Häll sedan moussen i en silikonform ca 23cm diameter. Ställ gärna silikonformen på ex en tallrik så att du lätt kan hantera den.
- Fördela digestive/ kokossmulet över moussen så jämt du kan. Smulorna blir en botten då du stjälper upp tårtan.
- Frys tårtan minst över natten.
- När du skall ha din tårta tar du fram och vänder formen ut och in, placera tårtan på det fat du skall ha och låt sedan tina innan kyl ett par timmar.
- Dekorera sedan efter behag med ex vit choklad, ätbara blommor och varför inte lite färska bär.