Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Citronrulltårta med lakritsmousse

Fantastisk god rulltårta för alla lakritsälskare.

Här nedan finner ni vårt recept på Citronrulltårta med lakritsmousse:

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning:
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 1 1/4 dl mjölk
  • ca 1 msk lakritspulver
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en ugnsplåt med höga kanter med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronarom. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. 

  3. Tag en slickepott och bred ut smeten över bakplåtspappret. Lämna några centimeter på varje sida utan smet.

    Grädda i 4-5 minuter i mitten av ugnen. Håll koll på ugnen så kakan inte blir övergräddad.

  4. Sockra ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra av det gamla pappret, pensla med kallt vatten om det har svårt att lossna. Låt kakan svalna.

  5. Vispa samman mjölk, tårtmousse och lakritspulver. Vispa i cirka 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Bred moussen över kakan och rulla ihop.  Låt stå kallt en stund innan servering.