Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Drömtårtan

Här är receptet på tårtan alla drömmer om!Tårtan är uppbygd på en chokladbotten, hallonmousse, kiwimousse och färska frukter som granering. Mums!

Mabba

Vote
(12)

Räcker till 10 st Tårtbitar, de räckte även till 12 personer.

Räcker till...

10 st Tårtbitar, de räckte även till 12 personer.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladbotten
  • 2 1/2 dl socker
  • 150 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
Hallonmousse
  • 1 paket frysna hallon
  • 1 dl Gelésocker Syltsocker fungerade också ganska bra
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
Kiwimousse
  • 3 st kiwifrukter
  • 1/4 dl Gelésocker Syltsocker fungerade ganska bra
  • 25 g färskost
  • 1 dl vispgrädde
Granering
  • hallon
  • Skurna kiwifrukter
  • Strössel
  1. CHOKLADBOTTEN:

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen.Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.

  2. HALLONMOUSSEN:

    Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker. Ta från värmen. Rör ner vaniljsockret.Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden i hallongelén/purén då den har börjat stelna något (den ska fortfarande vara lite rinnig).Bred hallonmoussen över browniebottnen (låt formens kant sitta kvar). Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.

  3. KIWIMOUSSEN:

    Gör denna moussen den dagen då tårtan ska serveras men gärna så moussen hinner vara i kylen minst 1h innan. Skala kiwifrukterna. Mosa de med en stavmixer och lägg de i en kastrull och låt skjud tillsammans med gelèsockret. Ta bort från värmen, tillsätt färskosten. Vispa grädden fluffigt och tillsätt grädden när kiwiröran har svalnat. Rör om och ställ in i kylen. 

    Lägg på kiwimousen på tårtanskanter och lägg dit skurna färska kiwisar. Ta också lite hallon och lägg de i mitten och strö över lite strössel. Sedan är tårtan klar för servering.