Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Dubaichoklad-tårta
Allt det goda med Dubaichoklad nu i form av en tårta. En chokladbotten fylld med pistage och kadayif och toppad med en len pistagefrosting.
Räcker till ca 12 pcs springform 20 cm
Räcker till...
ca 12 pcs springform 20 cm
Recepttyp
Tårtrecept
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 75 g mörk choklad
- 75 g smör
- 2 st ägg medelstora
- 1,3 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vanillinsocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Pistage-kadayif fyllning
- 100 g kadayif
- 20 g smör
- 125 g pistagekräm sötad
- 2 tsk sesampasta
Pistagefrosting
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker vanillinsocker
- 2 fp Dr. Oetker Cream Fix
- 100 g färskost
- 50 g pistagekräm sötad
Dekoration
- 75 g mörk choklad
- 25 g smör
- ca 1 msk pistagekräm sötad
- hackade pistagenötter
Tårtbotten
- Klä en springform ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Sätt ugnen på över-/undervärme: cirka 180 °C eller varmluft: cirka 160 °C
- Smält chokladen med smör i en kastrull på medelvärme under omrörning och låt svalna något. Vispa ägg, socker och vanillinsocker i en bunke med en elvisp på högsta effekt i 1 minut tills det skummar. Rör kort i smör-chokladblandningen på låg hastighet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör om kort på lägsta hastigheten. Fördela smeten jämnt i springformen. Ställ formen på galler mitt i ugnen. Grädda i ca 30 minuter.
- När kakan är färdiggräddad. Lossa och ta bort springformens kant. Stjälp upp tårtbotten på ett bakplåtspappersklädd bakgaller, ta bort springformens botten och låt svalna.
Pistage-kadayif fyllning
- Skär kadayif i små bitar och stek den i en stekpanna med smöret tills den är gyllenbrun. Lägg rostad kadayif, pistagekräm och sesampasta i en skål och blanda med en träslev tills det blir krämigt. Låt pistaschkadayif-fyllningen svalna.
- Lägg tårtbotten på ett fat och lägg den rengjorda springformens kant eller en tårtring runt den. Häll den avsvalnade pistagekadayif-fyllningen på botten och bred ut den, lämna ca 1 cm fritt i kanten.
Pistagefrosting
- Vispa grädden styvt med vanillinsocker och 1 paket cream fix. Lägg färskosten och pistagekrämen i en mixerskål och blanda med 1 paket cream fix. Tillsätt grädde och vänd ihop. Bred grädden över pistagekadayif-fyllningen.
Dekoration
- Smält chokladen med smöret i en kastrull på medelvärme under omrörning. Värm pistaschkrämen lite så att den blir mer flytande. Bred först ut chokladglasyren på frostingen. Ringla sedan över pistagekrämen och strössla med hackade pistagenötter. Ställ Dubai-tårtan i kylen i minst 1 timme.
- Lossa försiktigt springformskanten eller tårtringen och och låt tårtan stå i kylen fram till servering.