Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(35)

Enhörningens våningstårta

Här är receptet på en lekfull och god tårta som passar perfekt att bjuda på till kalas eller när du vill ha något extra.

Vote
(35)

Räcker till 12 st portioner

Räcker till...

12 st portioner

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 300 gram rumsvarmt smör
  • 4,5 dl strösocker
  • 9 st äggvitor
  • 1,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 dl rapsolja
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl mjölk
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 dl vispgrädde
Topping
  • 6 st, stora äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 300 gram rumsvarmt, osaltat smör
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Dekoration
  • Dr Oetker Sugar fondant i gul, vit, rosa
  • Dr. Oetker Dekorationsglasyr gul
  • Dr. Oetker Soft silverpärlor
  • Dr. Oetker Minipearls
  • vispad grädde
  • dr. Oetker Gelfärd (röd)
Fyllning
  1. Vispa tårtmoussen med kall mjölk tills den blir tjock och fluffig.

  2. Vispa grädden tjock, vänd ned i tårtmoussen och blanda väl.

  3. Stansa ut 4 st 10 cm runda bottnar ur den kvadratiska tårtbotten.

Topping
  1. Häll äggvitor och socker i en stor skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa för hand i 5 minuter eller tills sockret lästs upp.

  2. Ta skålen från värmen och häll smeten i ny skål sör att sedan vispa den (gärna med elvisp) i ungefär 7-10 minuter till en tjock, fin maräng.

  3. Tillsätt smöret, lite åt gången och vispa ytterligare 3.5 minuter. Tillsätt vaniljsocker och blanda väl.

Dekoration
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 4 st 15 cm runda springformar och en kvadratisk 22 cm springform med lite vetemjöl.

  2. Vispa smör och socker fluffigt med en elvisp.

  3. Tillsätt äggvitor, en i taget och vispa väl efter varje.

  4. Tillsätt vaniljsocker och olja under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål.

  5. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smeten, vispa på låg hastighet. Häll i mjölk och blanda smeten jämn.

  6. Tillsätt sista mjölblandningen och blanda till jämn smet.

  7. Dela upp smeten lika i formarna (väg och dela på 7 där en del går i varje 15 cm form och resterande 3 delar går i den kvadratiska). Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

  8. Ta ut och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt.

Montera tårtan
  1. Lägg ihop de större bottnarna med vaniljmousse mellan lagren. (Sätt gärna 1-3 stödpinnar i mitten av nedersta våningen för att minska risken för att andra våningen blir för tung).

  2. Lägg ihop de mindre bottnarna för sig, med mousse mellan lagren.

  3. Bred ett tunt lager topping över båda våningarna för ett jämnt resultat. Ställ tårtorna kallt ca 20 minuter.

  4. Bred ytterligare ett lager topping över tårtorna, tjockare denna gång. Översta våningen behöver vara helt slät.

  5. Montera översta våningen på den undre. Använd topping för att gömma skarven mellan våningarna och börja dekorera.

  6. Använd sockermassa för att skapa enhörningens öron och snurriga horn. Spritsa vispad grädde som färgats rosa till hår. Ögon skapas med gul dekorationsglasyr.

  7. Avsluta med att dekorera tårtan med Minipearls och Silverpärlor.