Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Fantastiskt läcker jordgubbstårta

Använd form med löstagbar botten 22 cm

Tips: Dekorera istället med färska hallon och björnbär, eller gör en blandning av ananas, banan och passionsfrukt. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Vote
(4)

Räcker till ca 12 portioner

Räcker till...

ca 12 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor
  • 150 gram florsocker
  • 2 påsar Dr Oetker hackad mandel
  • 50 gram mandelmjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Topping
  • 5 dl grädde
  • ca 400 gram färska jordgubbar
  • färsk mynta
  • florsocker
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsocker och vispa ännu en minut så att blandningen blir lite seg.

  3. Vänd ner hackad mandel och mandelmjöl och droppa i citronaromen.

  4. Placera en smord ring från en form (ca 22 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Fördela nötblandningen i ringen.

  5. Baka botten i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna på galler.

  6. Vispa grädden och dela jordgubbarna.

  7. När botten är avsvalnad, fördela grädden och därefter jordgubbarna ovanpå.

  8. Dekorera med färsk mynta och pudra över florsocker.