Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Faster Gunnels enkla tårta
Denna tårta är helt glutenfri och passar utmärkt till både färska och frysta bär och en klick grädde.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 st springform
Räcker till...
1 st springform
Recepttyp
Tårtrecept
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1 ½ dl socker
- 3/4 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.
Sikta i mjölblandningen i äggsmeten. Blanda väl.
Smörj en rund spingform med löstagbar kant, helst 3 liter. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av i ugnen i ca 30 minuter. När man känner med en sticka ska den vara torr.
Servera med färska eller frysta bär och grädde. Det går också utmärkt att dekorera tårtan som "vanligt".