Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Fläckig tårta

I det här tårtreceptet slipper man finliret. Det är snarare det oregelbundna kaoset som gör tårtan vacker. Vi har använt oss av en springform (20 cm) och en extra hög justerbar tårtring till hjälp.
Vote
(2)

Räcker till 10-12 portions

Räcker till...

10-12 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 250 g mjukt smör
  • 250 g socker
  • 6 st ägg
  • 2 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 340 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 1 dl utspädd naturell yoghurt
  • 2 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
Berry Fantasy frosting
  • 1 fp Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
  • 50 g mjukt smör
  • 100 g cream cheese
Juicy Lemon smörkräm
  • 1 fp Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
  • 125 g mjukt smör
Fyllning
  • 75 g digestivekex
  • 300 g blåbärsmarmelad
  • 300 g lemon curd
  1. Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
  2. Botten: Lägg rumsvarmt smör, socker, rumsvarma ägg och vaniljpasta i en skål. Sikta ned vetemjöl och bakpulver. Vispa med elvisp först på låg hastighet och därefter på medelhastighet i 1 min. Glöm inte att skrapa kanterna några gånger så att allt blandas. Blanda utspädd naturell yoghurt och bikarbonat i en skål, tills det skummar. Häll ned det i kaksmeten. Vispa på medelhastighet tills smeten är slät. Häll smeten i en smord springform. Grädda kakan i ca. 50-60 min. Känn efter med en sticka om kakan är färdiggräddad. Det ska inte bli kladdigt på stickan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga lite alluminiumfolie över den medan den gräddar färdigt. Låt den färdiggräddade kakan svalna helt på ett bakgaller och dela den sedan i tre bottnar.
  3. Berry Fantasy frosting: Häll påsen med Berry Fantasy i en skål och tillsätt kall cream cheese och det rumsvarma smöret. Vispa med en elvisp i 4 min.
  4. Juicy Lemon smörkräm: Häll påsen med Juicy Lemon i en skål och tillsätt det rumstempererade smöret. Vispa med en elvisp i 4 min.
  5. Fyllning: Smula kexen medelgrovt med fingrarna.
  6. Montering: Placera en av bottnarna nederst i en tårtring. Vik två bakplåtspapper på mitten och placera dem längs kanten av tårtingen, så ändarna överlappar.
  7. Starta med att fördela 1/3 av Berry Fantasy frostingen i klickar runt omkring på botten, så det är jämnt fördelat men med mellanrum. Ta därefter 1/3 av Juicy Lemon smörkrämen och fördela på samma sätt. Processen upprepas med blåbärsmarmelad (ca. 100 g) och lemon curd (ca. 100 g). Avsluta med att strössela kexsmulor (ca. 25 g) i de resterande mellanrummen.
  8. Lägg på den mellersta botten och fyll denna botten på samma sätt som i steg 7.
  9. När sista botten är placerad fördelas det sista av krämerna, marmeladen, curden och kexsmulorna som en snygg avslutning ovanpå tårtan.