Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(30)

Flerfärgad regnbågstårta

Tips! Man kan även göra en tårta med 2 lager om man använder 23 cm springformar i stället för 15 cm springformar. Tårtbottnarna kan med fördel göras dagen innan och förvaras i plastpåsar tills tårtan sätts ihop.

Här nedan finner ni vårt recept på flerfärgad regnbågstårta:

Vote
(30)

Räcker till ca 12 st portioner

Räcker till...

ca 12 st portioner

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 st äggvitor
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • Dr. Oetker Gelfärger
Fyllning och dekorering
  • 2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 4 dl kall mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • Dr. Oetker Minipearls
  • Chokladstjärnor
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra 4 st 15 cm springformar och bröa med lite vetemjöl. Alternativt grädda bottnarna i omgångar, och var noga med att smöra och bröa mellan varje gräddning. Vispa ihop smöret och sockret fluffigt med en elvisp. Tillsätt äggvitorna, en i taget och vispa väl efter varje. Tillsätt vaniljsocker och olja under vispning.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål. Tillsätt hälften av mjölblandningen till smeten och blanda på låg hastighet. Häll i mjölken och blanda smeten jämn. Tillsätt den sista mjölblandningen och blanda återigen smeten. Dela upp smeten i fyra lika delar och färga dessa i önskad färg och intensitet. Häll i smeten i de förberedda springformarna och ställ in i mitten av ugnen. Låt grädda ca 25 min. Kolla med provsticka så de är genomgräddade. Ta ut bottnarna och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan de vänds ut på galler och får svalna helt.

  3. Vispa tårtmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig. Vispa grädden tjock och vänd sedan ned den i tårtmoussen och blanda väl. Lägg ihop bottnarna med hälften av vaniljmoussen mellan lagren. Ta den sista tårtmoussen och bred ut täckande över tårtan. Dekorera tårtan på varlfritt sätt, här med Minipearls och chokladstjärnor.