Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Fräsch fruktöverraskning

Milda http://www.milda.se

Vote

Räcker till ca 10 bitar

Räcker till...

ca 10 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Milda margarin, smält
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 dl brun farin
  • 1 tsk kanel, malen
Till servering
  • 2,5 dl Milda Vanilj Visp
  • saftig frukt eller bär efter säsong:, clementinklyftor, kiwiskivor, melonbitar, jordgubbshalvor, hallon, druvor, björnbär, vinbär, körsbär etc
  • 1. Värm ugnen till 175ºC.

    2. Gör botten först: Häll smält margarin över havregryn i en bunke. Låt svälla lite.

    3. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver. Rör ner ägg, socker samt mjölblandningen i grynen.

    4. Häll smeten i en pajform, ca 26 cm i diameter.

    5. Grädda 12-15 minuter i 175°C ugnsvärme.

    6. Vispa Milda Vanilj Visp till hårt skum. Förbered frukten.

    7. Bred vaniljvispen på den avsvalnade bottnen. Lägg sedan ut frukt och bär, tätt och lite spontant på tårtan.