Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Milda margarin, smält
- 2,5 dl havregryn
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 1 dl brun farin
- 1 tsk kanel, malen
Till servering
- 2,5 dl Milda Vanilj Visp
- saftig frukt eller bär efter säsong:, clementinklyftor, kiwiskivor, melonbitar, jordgubbshalvor, hallon, druvor, björnbär, vinbär, körsbär etc
1. Värm ugnen till 175ºC.
2. Gör botten först: Häll smält margarin över havregryn i en bunke. Låt svälla lite.
3. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver. Rör ner ägg, socker samt mjölblandningen i grynen.
4. Häll smeten i en pajform, ca 26 cm i diameter.
5. Grädda 12-15 minuter i 175°C ugnsvärme.
6. Vispa Milda Vanilj Visp till hårt skum. Förbered frukten.
7. Bred vaniljvispen på den avsvalnade bottnen. Lägg sedan ut frukt och bär, tätt och lite spontant på tårtan.