Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Frukttårta

Vote
(10)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
Vaniljkräm
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 6 dl mjölk
Fyllning och dekoration
  • 2 dl äppelmos
  • 1 påse Dr. Oetker rostade mandelspån (50g)
  • frukt och bär av valfri sort
  • vinbärsgelé (att pensla över bären)
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.

  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Förbered under tiden vaniljkrämen: vispa vaniljkrämen med mjölken i 3 minuter med elvisp. Låt sen vila i kylen 20 minuter innan användning.

  5. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

  6. Dela tårtbotten i tre delar.

  7. Bred äppelmos på en botten och lägg på nästa botten. Bred hälften av vaniljkrämen på den och täck med översta locket.

  8. Bred ett tunt lager vaniljkräm runt tårtan och strö på rostade mandelspån.

  9. Täck kakan med frukter och bär.

  10. Värm vinbärsgelén, och pensla över bären.

  11. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.