Frusen yoghurtstårta
Serveringsips:
Låt tårtan stå i kylen 15 - 20 minuter före serveringen.
Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 12 portioner
12 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 100 g rumstempererat smör
- 200 g Maryland cookies
- 3 dl vispgrädde
- saft och skal av en citron, finrivet
- saft och skal av en citron, finrivet
- 5 äggulor
- 3 dl florsocker
- 1½ dl vatten
- 400 g Lindahls Yoghurt
Använd en tårtform med löstagbar botten eller "fodra" en form med matfilm.
Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack.
Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen.
Vispa grädden, ej för hård. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.
Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (c:a 10 minuter).
Blanda försiktig först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan under grädden.
Fyll smeten i tårtringen på keksmassan, släta till och ställ i frysen i 1/2 timme.
Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen.
Fryses i minst sex timmar.
Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.