Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Frusen yoghurtstårta

Serveringsips:
Låt tårtan stå i kylen 15 - 20 minuter före serveringen.
Färska bär, bär- och fruktpuré, mild chokladsås passar bra som tillbehör

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 12 portioner

Räcker till...

12 portioner

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g rumstempererat smör
  • 200 g Maryland cookies
  • 3 dl vispgrädde
  • saft och skal av en citron, finrivet
  • saft och skal av en citron, finrivet
  • 5 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 1½ dl vatten
  • 400 g Lindahls Yoghurt
  1. Använd en tårtform med löstagbar botten eller "fodra" en form med matfilm.

  2. Mixa smör och cookies mellangrovt i en snabbhack.

  3. Tryck ut drygt hälften av smeten på botten av formen.

  4. Vispa grädden, ej för hård. Blanda citrussaft och -skal med yoghurt.

  5. Vispa äggulor, vatten och florsocker till hårt skum (c:a 10 minuter).

  6. Blanda försiktig först äggsmeten med yoghurt och lyft sedan under grädden.

  7. Fyll smeten i tårtringen på keksmassan, släta till och ställ i frysen i 1/2 timme.

  8. Ta ut tårtan ur frysen och strö över resten av kexmassan. Täck över med matfilm, tryck lätt fast kextäcket och ställ tillbaka i fysen.

  9. Fryses i minst sex timmar.

  10. Ta tårtan ur formen och lägg på ett serveringsfat eller skär i portionsbitar.