Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
En väldigt god tårta som man kan ha till hands i frysen.Ta bara fram den en kort stund (ca 30 min) innan det är dags att bjuda på den.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 12-16 bitar
12-16 bitar
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 300 gr. grovriven mandelmassa
- 1 st ägg
- 2 st äggvitor
Fyllning
- 4 dl. vispgrädde
- 1/2 st citron (rivet skal och ca. 2 1/2 msk.saft)
- 1 dl florsocker
- 2 st äggulor
- 4 st passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 gr.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citronen tillsammans med florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över den kallnade tårtbottnen i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen till festdagen (minst 4 tim)
30 min före servering. Ta fram tårtan. Häll passionsfruktens innehåll över tårtan och låt tårtan stå framme. Tårtan kan frysas om efter passionsfrukten lagts på. Lycka till!