Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(32)

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En väldigt god tårta som man kan ha till hands i frysen.Ta bara fram den en kort stund (ca 30 min) innan det är dags att bjuda på den.

anci

Vote
(32)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 12-16 bitar

Räcker till...

12-16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 300 gr. grovriven mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
Fyllning
  • 4 dl. vispgrädde
  • 1/2 st citron (rivet skal och ca. 2 1/2 msk.saft)
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 st passionsfrukter
  1. Sätt ugnen på 175 gr.

    Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.

  2. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citronen tillsammans med florsocker och äggulor. Bred ut gräddblandningen över den kallnade tårtbottnen i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen till festdagen (minst 4 tim)

  3. 30 min före servering. Ta fram tårtan. Häll passionsfruktens innehåll över tårtan och låt tårtan stå framme. Tårtan kan frysas om efter passionsfrukten lagts på. Lycka till!