Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

FUDGETÅRTA

En söt och god tårta.

garfield

Vote
(3)

Räcker till 10 portioner

Räcker till...

10 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • BOTTEN
  • 150 gram smör Normal saltat
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 msk Baileys Alkohol
  • 1 ½ dl Manitoba cream
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • CHOKLADFUDGEN
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 gram mörk choklad
  • 75 gram smör Normal saltat
  • Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna.  Vispa ihop ägg och sockersorterna.   Sikta i mjöl, kakaopulver och bakpulver.   Rör i det smälta smöret och Baileys.   Häll smeten formen.   Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.   Låt kakan svalna i formen.   Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och mörk choklad i en kastrull.    Låt koka under omrörning 10-15 minuter till en tjock och blank smet.    Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.     Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.     Pudra över kakao och servera med vispad grädde.