Ingredienser
Så gör du
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning 1
- mousse t.ex. jordgubb, citron, hallon
Fyllning 2
- vaniljkräm
Spackling
- 100 g mjukt smör eller margarin
- 4-5 dl florsocker
- ev 1 droppe karamellfärg
Garnering
- 1 dl Gelésocker
- 1 1/4 dl vatten
- bär och/eller frukt t.ex. jordgubbar, hallon, kiwi, ananas
- 100 g valfri choklad
Vispa ihop ägg och socker till en luftig massa. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda väl. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader, 30-35 minuter.
Dela kakan i 3 delar. Bred på valfri mousse på delen längst ner och lägg försiktigt över mitten delen. På den brer du på vaniljkrämen. Lägg sedan på den översta delen.
Spackling: Blanda ihop ingredienserna och spackla på smörkrämen över hela tårtan.
Garnerning: Skiva jordgubbarna och lägg överst på tårtan. Blanda gelésocker och vatten och låt koka ½-1 minut. Låt svalna något.
Smält chokladen och ringla ut över ett bakplåtspapper, ställ för att stelna. Bryt sedan chokladen i lagom stora bitar och sätt runt om på tårtan. Häll/skeda till sist gelén över bären/frukten och ställ kallt.