Glutenfri Choklad- och Nöttårta
Recept på en ljuvlig tårta för chokladälskaren, som är både gluten- och laktosfri.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 tårta
1 tårta
Ingredienser
Så gör du
- 6 st ägg
- 300 g hasselnötter
- 1 dl socker
- 300 g mörk choklad
- 200 g rumstempererat smör
- 1 msk kakao
Smörj en springform med smör.
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver och hacka sedan 200 g av chokladen grovt och mixa den tillsammans med nötterna. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt smöret till nötterna och chokladen och mixa ihop det tillsammans med kakaon och sockret. Blanda i äggulorna i smeten. Vänd sist i de uppvispade äggvitorna till en jämn smet. Häll i smeten i springformen och tryck i resten av chokladen i lagom stora bitar i smeten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i ca 30-35 minuter.