Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Glutenfri Choklad- och Nöttårta

Recept på en ljuvlig tårta för chokladälskaren, som är både gluten-  och laktosfri. 

Vote
(4)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st ägg
  • 300 g hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 300 g mörk choklad
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 msk kakao
  • Smörj en springform med smör.

    Mixa hasselnötterna till ett fint pulver och hacka sedan 200 g av chokladen grovt och mixa den tillsammans med nötterna. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum.

    Tillsätt smöret till nötterna och chokladen och mixa ihop det tillsammans med kakaon och sockret. Blanda i äggulorna i smeten. Vänd sist i de uppvispade äggvitorna till en jämn smet. Häll i smeten i springformen och tryck i resten av chokladen i lagom stora bitar i smeten.

    Grädda i mitten av ugnen på 175 grader varmluft i ca 30-35 minuter.