Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Glutenfri Jordgubbstårta på nötmarängbotten

Denna sommartårta är glutenfri och innehåller inte så mycket socker. De nyttiga nötterna hjälper till att hålla GI-värdet inom ramarna. Visste du att jordgubbar är en utmärkt järnkälla?

Foto: Frida Wismar

Vote

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl Risenta cashewnötter
  • 1 dl Risenta valnötter
  • 3 äggvitor
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
  • citronmeliss
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter.

  3. Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv.

  4. Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken!

  5. Blanda ner nötterna och socker .

  6. Bred ut smeten i cirkeln.

  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Lossa bottnen när den kallnat.

  8. Vispa grädden lätt och bre den över bottnen.

  9. Garnera tårtan med jordgubbar
    och citronmeliss.