Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Glutenfri Jordgubbstårta på nötmarängbotten
Denna sommartårta är glutenfri och innehåller inte så mycket socker. De nyttiga nötterna hjälper till att hålla GI-värdet inom ramarna. Visste du att jordgubbar är en utmärkt järnkälla?
Foto: Frida Wismar
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 8 bitar
Räcker till...
8 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 1 dl Risenta cashewnötter
- 1 dl Risenta valnötter
- 3 äggvitor
- 1 dl Risenta rårörsocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 l jordgubbar
- citronmeliss
Sätt ugnen på 175 grader.
Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter.
Mixa nötterna grovt i matberedare med kniv.
Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken!
Blanda ner nötterna och socker .
Bred ut smeten i cirkeln.
Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Lossa bottnen när den kallnat.
Vispa grädden lätt och bre den över bottnen.
Garnera tårtan med jordgubbar
och citronmeliss.