Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Gräddtårta (glutenfri)

Supergod glutenfri gräddtårta! Lätt att baka.

johanna--andersson

Vote
(3)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10-12 Tårtbitar

Räcker till...

10-12 Tårtbitar

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • ca 1 ½ dl fin glutenfri mjölblandning
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½-1 tsk Fiberhusk
  • 1 dl hett vatten
Till formen:
  • matfett
  • glutenfritt ströbröd
Fyllning:
  • ca 1 ½ dl marsankräm
  • 1 dl jordgubbssylt
Garnering:
  • 3-4 dl vispgrädde
  • säsongens bär
Ugnstemperatur:
  • 200 °C
Fyllning:
  • Koka Marsánkrämen enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna. Bred Marsánkrämen på en botten, lägg på nästa och bred på sylt. Lägg på den tredje bottnen.

Garnering:
  1. Vispa grädden och bred en del av den ovanpå tårtan. Spritsa resten runt kanterna och ovanpå. Placera frukt eller bär som dekoration.

  2. Låt gräddtårtan stå kallt en stund innan serveringen.

Ugnstemperatur:
  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda mjölblandning, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och Fiberhusk. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt hett vatten.

Formen:
  • Smörj en rund form, gärna med löstagbar botten, som är ca 22 cm i diameter. Beströ den med glutenfritt ströbröd. Häll smeten i formen.

Gräddning:
  1. I nedre delen av ugnen, 200 °C, ca 30 minuter.

  2. Låt kakan stå kvar en stund i formen innan den lossas. Låt den kallna och dela kakan i 3 bottnar.