Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Hjärtekaka

Recept på hjärtformad tårta som passar lika bra till Alla hjärtans dag som till present till någon du tycker väldigt mycket om!

Vote
(6)

Räcker till ca 8 st portioner

Räcker till...

ca 8 st portioner

Ingredienser

Så gör du

Kakbotten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 st ägg
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk
Dekoration
  • Dr. Oetker Silver Pearls Chocolate
  • Dr. Oetker Sweetheart Strösselmix
  • ca 1-2 dl jordgubbar eller hallon färska
  1. Blanda vetemjöl, socker och vaniljssocker i en skål. Skär smöret i tärningar och blanda med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda tills du har en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och lägg i kylen i ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 ° C.

  2. Rita ett hjärta på en bit kartong, ca 30 cm brett och klipp ut det. Kavla ut degen så tunn som möjligt. Använd mallen och skär ut tre hjärtan. Grädda i ca 10 minuter eller tills bottnarna får en vacker, gyllene färg.

  3. Häll mjölken i en skål. Vispa ned jordgubbsmousse och vispa i fyra minuter med elvisp till en tjock och fluffig mousse.

  4. Häll moussen i en spritspåse med slät tyll. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa på mousse och lägg på nästa botten. Upprepa två gånger. Ställ kakan i kylskåpet några timmar eller över natten för att mjuka upp kakbottnarna. Dekorera med strössel och färska bär efter tycke och smak.