Hjärtekaka
Recept på hjärtformad tårta som passar lika bra till Alla hjärtans dag som till present till någon du tycker väldigt mycket om!
Räcker till ca 8 st portioner
ca 8 st portioner
Ingredienser
Så gör du
Kakbotten
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl florsocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 150 g smör
- 1 st ägg
Fyllning
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2,5 dl kall mjölk
Dekoration
- Dr. Oetker Silver Pearls Chocolate
- Dr. Oetker Sweetheart Strösselmix
- ca 1-2 dl jordgubbar eller hallon färska
Blanda vetemjöl, socker och vaniljssocker i en skål. Skär smöret i tärningar och blanda med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda tills du har en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och lägg i kylen i ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 ° C.
Rita ett hjärta på en bit kartong, ca 30 cm brett och klipp ut det. Kavla ut degen så tunn som möjligt. Använd mallen och skär ut tre hjärtan. Grädda i ca 10 minuter eller tills bottnarna får en vacker, gyllene färg.
Häll mjölken i en skål. Vispa ned jordgubbsmousse och vispa i fyra minuter med elvisp till en tjock och fluffig mousse.
Häll moussen i en spritspåse med slät tyll. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa på mousse och lägg på nästa botten. Upprepa två gånger. Ställ kakan i kylskåpet några timmar eller över natten för att mjuka upp kakbottnarna. Dekorera med strössel och färska bär efter tycke och smak.