Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Hjärtlig Chokladtårta

Gott recept på en vacker chokladtårta som du med fördel kan experimentera med, varför inte testa olika storlekar på spritsen eller göra halva smeten med vit choklad.

Vote
(7)

Räcker till 10-12 st portioner

Räcker till...

10-12 st portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 75 gram smör
  • 1,5 dl hett kaffe
Fyllning och topping
  • 500 gram mörk choklad (70%)
  • 300 gram rumsvarmt osaltat smör
  • 3/4 dl kakao
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3/4 dl vispgrädde
Dekoration
  • Dr. Oetker chokladhjärtan
  • Dr. Oetker Choco dekor
Fyllning och topping
  1. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna. Rör ihop smör, kakao, florsocker, vaniljsocker och salt.

  2. Tillsätt grädde och choklad och vispa tills den blir ljus och fluffig.

Dekoration
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 st 15 cm springformar med lite vetemjöl.

  2. Smält smöret. Rör ihop mjöl, socker, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål.

  3. Tilsätt ägg, filmjölk och smält smör, rör tills smeten är jämn.

  4. Rör till sist i det heta kaffet. Häll smeten i springformarna (lika mycket i varje) och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt bottnarna svalna 10 minuter innan de placeras på galler för att svalna helt.

Montera tårtan
  1. Bred ut fyllning på varje botten och montera bottnarna på varandra. Bred sedan fyllning över hela tårtan, spara dock lite till toppingen. Ställ tårtan i kylen i ca 20 minuter så fyllningen stelnar.

  2. Resterande topping fyller du i en spritspåse med stjärntyll.

  3. Spritsa ut "snurror"  och dekorera med Chokladhjärtan och Choco dekor.

  4. Servera rumstempererad och om tårtan förvaras i kylskåp bör den tas fram 1-2 timmar innan servering eftersom toppingen stelnar och blir hård när den är kall.