Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Jordgubbs- och vitchokladmoussetårta

En helt suverän sommartårta som dock kräver lite pyssel & tid, men som är väl värd allt jobb.

I mitt kök

Vote
(10)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 1 st marängbotten
Vit chokladmousse
  • 150 gram Odense Vit choklad
  • ½ msk smör
  • 2 st äggulor
  • 2½ dl vispgrädde
Jordgubbsmousse
  • 1 liter färska jordgbubbar
  • 4 st gelantinblad
  • 3/4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vispgrädde
Garnering
  • färska jordgubbar
  • hyvlad vit choklad
  • färsk mynta eller ätbara blommor
  1. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 26 sm i diamteter.

  2. Chokladmousse
    Smält choklad i bitar och smör i vattenbad.
    Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget.
    Vispa grädden.
    Blanda först ner lite av grädden o chokladsmeten.
    Vänd sedan ner chokladsmeten i resten av grädden.
    Häll chokladmoussen i formen och se till att den blir jämnt fördelad.
    Frys i ca 45 minuter så att moussen stelnar.

  3. Jordgubbsmousse
    Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré.
    Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
    Koka upp vatten och socker.
    Dra kastrullen av plattan och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna.
    Blanda med jordgubbspurén.
    Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbspurén.
    Häll moussen över den vita chokladmoussen och jämna till.

  4. Frys tårtan i minst 4 timmar.
    Låt tårtan tina i rumstemperatur i ca 30 minuter innan du garnerar den med jordgubbar, hyvlad choklad och färsk mynta eller ätbara blommor.

    Njuuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se