Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Jordgubbsgräddtårta

Passar alla kalas, stora som små!

Här nedan finner du vårt recept på jordgubbsgräddtårta:

Vote
(7)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Indränkning:
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
Fyllning:
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 4 dl vispgrädde
  • ev. 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 l jordgubbar (färska eller styckfrysta)
  • vinbärtsgelé (att pensla på över bären)
  1. Smörj och bröa en springform (26-28 cm i diameter).

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör samman till en slät smet, men vispa inte mer än nödvändigt!

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna under bakduk.
    Dela kakan i 3 delar.

  6. Blanda 2 dl mjölk och vaniljsocker och dränk in bottnarna med mjölken.

  7. Vispa tårtmoussen med 2.5 dl mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen blir tjock och fluffig. Bred hälften av jordgubbssylten och hälften av tårtmoussen på en tårtbotten. Lägg på nästa botten och gör likadant.

  8. Täck tårtan med jordgubbar.

  9. Värm vinbärsgelén, och pensla över jordgubbarna.

  10. Vispa grädden och smaksätt den eventuellt med lite extra vaniljsocker. Spritsa grädde runt tårtan och på kanterna.