Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Jordgubbshjärta med vaniljkräm
Recept på hjärtformad jordgubbstårta med vaniljkräm som passar lika bra till Mors dag som Midsommar.
Recepttyp
Tårtrecept
Tillfälle
Midsommar
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 st ägg
- 80 g smör eller margarin
- 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
- 6 dl mjölk
- 500 g jordgubbar
- 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och vaniljsocker och smula i smöret.
Blanda degen väl med ett uppvispat ägg och låt den vila 30 minuter i kylskåpet.
Kavla ut degen och lägg den i en hjärtformad bakform. Pricka degen med hjälp av en gaffel.
Grädda kakan i 15-20 minuter. Lägg kakan för avkylning på ett galler efter gräddning.
Gör vaniljkrämen efter anvisningen på förpackningen och bred den över kakan.
Skär jordgubbarna i skivor och fördela dem i lager över kakan. Dekorera kakan med mandelspån efter önskemål.