Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Jordgubbshjärta med vaniljkräm

Recept på  hjärtformad jordgubbstårta med vaniljkräm som passar lika bra till Mors dag som Midsommar. 

Vote
(3)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 80 g smör eller margarin
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 6 dl mjölk
  • 500 g jordgubbar
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda mjöl och vaniljsocker och smula i smöret.

  3. Blanda degen väl med ett uppvispat ägg och låt den vila 30 minuter i kylskåpet.

  4. Kavla ut degen och lägg den i en hjärtformad bakform. Pricka degen med hjälp av en gaffel.

  5. Grädda kakan i 15-20 minuter. Lägg kakan för avkylning på ett galler efter gräddning.

  6. Gör vaniljkrämen efter anvisningen på förpackningen och bred den över kakan.

  7. Skär jordgubbarna i skivor och fördela dem i lager över kakan. Dekorera kakan med mandelspån efter önskemål.