Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Jordgubbsfyllning
- 3-4 dl vispgrädde
- jordgubbar
Vispa ihop ägg och socker till en luftig massa. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda väl. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader, 30-35 minuter.
Vispa grädden löst. Häll i jordgubbarna och vispa tills jordgubbarna är mosade och grädden är i lagom tjock konsistens.
Dela tårtan i tre delar och fyll med jordgubbsfyllningen. Spackla även tårtan med det. Skiva färska jordgubbar och lägg ovanpå tårtan. Garnera sidorna på tårtan med fingerkex och sätt ett snöre runt om så det håller sig på plats.