Jordgubbstårta med vit chokladtopping
Alla kan baka tårta!
Detta är ännu ett recept på en enkel men så god jordgubbstårta, som alla kan göra och bjuda på.
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 50 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl mjölk
Fyllning
- 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
- 2,5 dl mjölk
- 1 dl god jordgubbssylt
- 3 dl vispgrädde
Chokladtopping
- 200 g vit choklad
- 200 g Philadelphiaost
- några droppar Dr. Oetker röd hushållsfärg
- Dr. Oetker dekorationshjärtan
- Dr. Oetker dekorationsglasyr
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en rund bakform som rymmer 1,5 liter. Smält matfettet och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned blandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölk och matfett.
Häll smeten i formen och grädda i 175°C i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den delas i 3 delar med vass kniv.
Vispa ihop tårtmousse och mjölk enligt förpackningens anvisningar. Använd gärna elvisp.
Vispa grädden hårt.
Blanda jordgubbssylten med 1/3 av den vispade grädden. Bred detta på första tårtbotten och lägg på nästa del.
Lägg tårtmousse på den andra tårtbotten och lägg på den sista delen.
Täck kakan på ovansidan med chokladtoppingen. Spritsa resten av grädden runt kanterna på tårtan och dekorera kakan med hjärtan och glasyr.