Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Jultårta med smak av pepparkaka

Perfekt till adventskalaset!

 

Förberedelser ca 15 minuter

Tillagningstid ca 60 minuter

Milda http://www.milda.se

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Jul
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl Milda fraiche
  • 1 dl Milda flytande margarin + 1 msk till formen
  • 2 msk ströbröd eller vetemjöl till formen
Fyllning och garnering
  • 2½ dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl frysta lingon
  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda flytande margarin i äggsmeten.

  3. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 30–40 min, känn efter med en sticka om kakan är färdig.

  4. Stjälp upp kakan och låt svalna.

  5. Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.

  6. Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.

  7. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att bre över tårtan.

  8. Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.