Kalastårta med chokladbollar
En riktig kalastårta med frisk fyllning och bäst av allt: Chokladbollar som dekoration!
Räcker till ca 10 st bitar
ca 10 st bitar
Ingredienser
Så gör du
- 1 pkt tredelad tårtbotten
- 1 pkt tvådelad marängbotten
- 2 frp Dr. Oetker Rosa Sugar Fondant
- Dr. Oetker Nummer & Bokstäver
Fyllning 1
- 1 dl lemon curd
- 1 dl färskost tex Mascarpone eller Philadelphia
- 1 st lime skalet och saften
Fyllning 2
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
- 2,5 dl mjölk
Chokladbollar på pinne
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl råströsocker
- 4,5 dl havregryn
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 3 msk kallt kaffe
- 1 nypa flingsalt
- 1 burk Dr. Oetker Nonpareille
- tandpetare eller klippta grillspett
Fyllning 1
Blanda allt till fyllning 1 i en bunke och vispa till en slät smet.
Fyllning 2
Vispa tårtmoussen med mjölken ca 3 minuter med elvisp. Ställ in i kylen tills moussen blivit fast.
Montering:
Börja med en marängbotten. Täck med hälften av fyllning 1 och lägg på nästa marängbotten. Bred på resten av fyllning 1 och täck med en tårtbotten. Skär ut mindre cirklar utav de andra tårtbottnarna, den första något mindre och den andra ännu lite mindre. Bred ett tunt lager tårtmousse på alla tre bottnarna och bygg ihop dem. Täck med resten av tårtmoussen som en kupol.
Kavla ut sockermassan tunt, använd gärna plastfolie. Täck tårtan med sockermassan.
Chokladbollar på pinne
Blanda allt utom strössel och tanpetare/pinnar i en bunke. Forma till bollar och rulla i strösslet. Stick i pinnarna och placera chokladbollarna på tårtan. Garnera med bokstäver och siffror som du vill.