Ingredienser
Så gör du
- 4 st Dr. Oetker gelatinblad
- 250 gm djupfrysta hallon det går även bra med bjornbär
- 1 ½ dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl vanilj yoghurt eller kesella (ej lätt)
- 1 paket sockerkaksmix
Tårtbotten:
Baka valfri kakmix enligt beskrivningen. Ta lös bakformens botten och klipp en runt bakplåtspapper lika stor som bottnet. Lägg pappret i bakformens botten, häll i kakmixen och grädda. Medan du väntar kan du börja med moussen.
När kakan är färdiggräddat låt den svalna helt innan du tar ur den från formen. Ta bort bakplåtspappret och skär tårtbotten så att den blir 2 cm bred och lägg tårtbotten tillbaka i formen.
Mousse:
Häll kallt vatten i en djup tallrik och blötlägg gelatinbladen i 5 minuter eller tills bladen är mjuka.
Under tiden koka upp hallon och socker i en kastrull, sila bort kärnorna och koka upp igen i svag värme.
Krama vattnet ur gelatinbladen väl, lägg de i hallonsåsen och rör om tills gelatinbladen är helt smälta.
Vispa grädden tjock och rör i vanilj yoghurt eller kesella. Häll försiktigt ner hallonsåsen i gräddkrämen. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag för att få bort alla bubblor.
Häll den lösa moussen i formen och jämna till ytan. Ställ formen i frysen, gärna över natten.
Använd fantasin och dekorera som du vill :O)
Tips: Fördela moussen i små glasformer eller låt stå kallt tills det blir fastare, bre jämt över tårtbotten.