Lakrits och hallonrulltårta
Recept på klassisk rulltårta med de 2 goda smakerna hallon och lakrits som gifter sig så fint med varann.
Räcker till ca 12 st portioner
ca 12 st portioner
Ingredienser
Så gör du
Rulltårta
- 3 st stora ägg
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
Fyllning
- 1 påse Dr. oetker Tårtmousse med vaniljsmak
- 2 dl mjölk
- ca 1 msk lakritspulver
- 2 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
- 1 dl hallonsylt
- 1 dl valfria bär vi har använt blåbär, men hallon eller björnbär går lika bra
Sätt ugnen på 220 grader. Täck en högkantad plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned mjölet och rör försiktigt samman smeten. Blanda inte mer än nödvändigt. Häll smeten i plåten och bred ut den över bakplåtspappret, ca 30 x 40 cm. Grädda i ca 5 minuter tills översidan får en gyllene färg. Strö några msk socker på ett nytt bakplåtspapper och tippa upp den nygräddade rulltårtan på detta. Låt rulltårtan kallna under långpannan.
Blanda tårtmousse med mjölk och vispa med elvisp i ca 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Tillsätt lakritspulver och vispa ytterligare en minut. Vispa grädden och vänd ned florsockret. Blanda samman grädden med tårtmoussen.
Täck rulltårtsbotten med hallonsylt när den svalnat. Bred på lakritsmousse och strö över bären. Rulla ihop tårtan med skarven neråt. Förvara kallt till servering.