Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Lätta tårtbottnar
Enkel och god tårtbotten, går att använda till rulltårta med.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 30•40 cm plåt med tårtbotten
Räcker till...
1 30•40 cm plåt med tårtbotten
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 0,5 dl mjölk
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Du behöver en bakplåtspappersbeklädd plåt som är 30•40 cm
sätt ugnen på 250 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt mjölken.
Häll ut i plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
Strö lite socker över kakan, lägg ett bakplåtspapper och en plåt ovanpå. Vippa snabbt upp kakan och dra av bottenpappret. Täck med plastfolie och låt den svalna.
Skär ut önskad form och lägg ihop bottnarna med någon god fyllning och garnera.