Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Lätta tårtbottnar

Enkel och god tårtbotten, går att använda till rulltårta med.

mallin84

Vote
(11)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 30•40 cm plåt med tårtbotten

Räcker till...

1 30•40 cm plåt med tårtbotten

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  1. Du behöver en bakplåtspappersbeklädd plåt som är 30•40 cm

  2. sätt ugnen på 250 grader

  3. Vispa ägg och socker pösigt

  4. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  5. Tillsätt mjölken.

  6. Häll ut i plåten och grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter.

  7. Strö lite socker över kakan, lägg ett bakplåtspapper och en plåt ovanpå. Vippa snabbt upp kakan och dra av bottenpappret. Täck med plastfolie och låt den svalna.

  8. Skär ut önskad form och lägg ihop bottnarna med någon god fyllning och garnera.