Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ljus chokladtårta med hasselnötskärnor & whisky
Räcker till 1 tårta
Räcker till...
1 tårta
Recepttyp
Tårtrecept
Chokladtårta
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 100 g Ögon Ljus Choklad
- 2 dl grovt hackade hasselnötter
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk Ögon Bakpulver
- 75 g smör
Chokladkräm
- 2,5 dl vispgrädde + lite socker
- 150 g Ögon Ljus Choklad
- 2 ägg
- 2 msk whisky
Botten
Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en rund kakform, ca
24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst.
Smält Ögon Ljus Choklad i vattenbad och blanda ner den i smeten.
Rör ner hackade nötter och vetemjöl med bakpulver och till
sist det smälta smöret. Grädda nere i ugnen ca 25 minuter.
Chokladkräm:
Skilj äggulor och vitor åt. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispagrädden med lite socker. Smält Ögon Ljus Choklad i
vattenbad. Rör ner en äggula i taget i chokladen.
Tillsätt whisky och rör tills att chokladen är smidig. Rör därefter ner
chokladsmeten i grädden. Vänd till sist ner äggvitorna.
Bredchokladkrämen på och runt om den avsvalnade kakan.
Toppa
eventuellt med lite riven choklad på toppen.