Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Ljus chokladtårta med hasselnötskärnor & whisky

Ögon http://www.ogon.nu

Vote
(1)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g Ögon Ljus Choklad
  • 2 dl grovt hackade hasselnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Ögon Bakpulver
  • 75 g smör
Chokladkräm
  • 2,5 dl vispgrädde + lite socker
  • 150 g Ögon Ljus Choklad
  • 2 ägg
  • 2 msk whisky
  1. Botten

    Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en rund kakform, ca

    24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Smält Ögon Ljus Choklad i vattenbad och blanda ner den i smeten.

  3. Rör ner hackade nötter och vetemjöl med bakpulver och till

    sist det smälta smöret. Grädda nere i ugnen ca 25 minuter.

  4. Chokladkräm:

    Skilj äggulor och vitor åt. Vispa vitorna till hårt skum.

  5. Vispagrädden med lite socker. Smält Ögon Ljus Choklad i

    vattenbad. Rör ner en äggula i taget i chokladen.

  6. Tillsätt whisky och rör tills att chokladen är smidig. Rör därefter ner

    chokladsmeten i grädden. Vänd till sist ner äggvitorna.

  7. Bredchokladkrämen på och runt om den avsvalnade kakan.

  8. Toppa

    eventuellt med lite riven choklad på toppen.