Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Lyxiga Tiramisu…..

Jag älskar Tiramisu……
Nu vet jag riktigt “varför många som falling in love med Tiramitsu”

 

made by love

Vote
(1)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Vanilj tårtsbottnen
  • 4 st ägg
  • 160 g störsocker
  • 133 g vetemjölspecial
  • 4 g bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 70 g mjölk
  • 40 g smör
  • 1-1/2 tsk vaniljsocker
Kaffe sirap
  • 130 g Kokanade vatten
  • 130 g störsocker
  • 3 tsk Instant espresso pulver
Mascarponekräm
  • 6 st äggulor
  • 250 g mascarponeost
  • 100 g störsocker
  • 30 g vatten
  • 150 g äggvitor
Garnering
  • kakao
  • Ladyfingers kex
  • Choklad maräng
  • riva mörkchoklad
  • För Vanilj tårtsbottnen

     Varm ung till 170 grader
     Smälta smör låt de svalna
     Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
     I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk, och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
     Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
     skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne.
     grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna på galler 2 minuter och skär kakan i 3 delar (använde bara 2 st)

    För Kaffe sirap

    Lösa instant espresso pulver, störsocker i kokande vatten och låt dem svalna.

    För Mascarponekräm

    Vispa äggulor poröst och blanda med mascarponeosten och vispa till en kräm.
    I små kastrull koka vatten och störsocker up till 120 grader.
    I stora skål vispa äggvitor till ett vitt skum, häll försiktigt sirap i och vispa vitorna med högsta hastigheten till ett hård skum och vänd försiktigt 1/3 av äggvitor i krämen.
    Blanda ner den tillbaka i äggen och blanda till en smet.

    Montage

    - Stänk kaffe sirap på varje tårtbottnen.
    - Klä insidan på ringformen med ladyfingers kex och choklad maräng.
    - Lägg ena tårtbotten i formen och fyll på med hälften av smeten.
    - Lägg på nästa skiva tårtbotten och fyll på med resten av smeten och lägg in den i kylskåpet minst 3-5 timmar (jag lägg över natt).
    - Sikta över rikligt med kakao och riva mörkchoklad.