Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Malins Midsommartårta

En enkel och mycket god sommartårta med en mjuk kakbotten som toppas med en citrongräddblandning, färska jordgubbar och blad från citronmeliss. 

mallin84

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 8 pers

Räcker till...

8 pers

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan /botten
  • 125 gr Margarin eller smör Smält
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Garneringen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1/2 Citron saft och rivet skal
  • 1/2 dl florsocker
  • Några blad citronmeliss
  • 1 liter färska jordgubbar
Garneringen
  1. Vispa grädden lagom hårt. 

  2. Tillsätt yoghurten, florsockret, saft från citronen och finrivet skal av citronen (bara det gula på en tvättad citron, det vita är bäskt) och så vispar du ihop det. 

  3. Lägg gräddblandningen på den nu rumstempererade kakan, bred ut den något. Lägg jordgubbar hela eller halverade uppe på och avsluta med citronmeliss. Klar att avnjutas. 

  4. Trevlig sommar! 

Kakan
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bra en rund form med löstagbar kanter. 

  2. Smält smöret. 

  3. Vispa socker och ägg ordentligt fluffigt. 

  4. Tillsätt mjöl, bakpulver och smöret. Vispa ihop. 

  5. Häll upp smeten i formen och grädda ca. 30 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna en stund innan den tas bort från formen.