Malins Midsommartårta
En enkel och mycket god sommartårta med en mjuk kakbotten som toppas med en citrongräddblandning, färska jordgubbar och blad från citronmeliss.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 8 pers
8 pers
Ingredienser
Så gör du
Kakan /botten
- 125 gr Margarin eller smör Smält
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garneringen
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 dl naturell yoghurt
- 1/2 Citron saft och rivet skal
- 1/2 dl florsocker
- Några blad citronmeliss
- 1 liter färska jordgubbar
Garneringen
Vispa grädden lagom hårt.
Tillsätt yoghurten, florsockret, saft från citronen och finrivet skal av citronen (bara det gula på en tvättad citron, det vita är bäskt) och så vispar du ihop det.
Lägg gräddblandningen på den nu rumstempererade kakan, bred ut den något. Lägg jordgubbar hela eller halverade uppe på och avsluta med citronmeliss. Klar att avnjutas.
Trevlig sommar!
Kakan
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bra en rund form med löstagbar kanter.
Smält smöret.
Vispa socker och ägg ordentligt fluffigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver och smöret. Vispa ihop.
Häll upp smeten i formen och grädda ca. 30 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna en stund innan den tas bort från formen.