Mammas goda Hallon och Lakrits Tårta
Vart en god och uppskattad tårta av barnen till dotterna födelsedag.
Använd hallon/lakrits skallarna efter tycke och smak då det är en väldigt domineande lakrits smak i fluffet.
Ingredienser
Så gör du
- 1 färdig tårtbotten 10-12 bitar
- 3 dl grädde uppvärmd arla
- 150 g hallon/lakrits skallar blubb
- 2,5 dl grädde vispad arla
- 1-20 st hallon/lakrits skallar blubb
- 10-20 strössel hjärtan dr oetker
- 10-20 hallon färska eller frysta
Värm upp 3 del grädde men låt det inte börja koka.
Klipp 100-150 gram hallon/lakris skallar och lägg i grädden och rör om tills skallarna smält.
Låt svalna i kylskåp över natten och ta sen ut den och vispa upp den till ett fluff.
Vispa grädden och ta sen fram tårtbotten.
Ha på ett lager med grädde och fluffet mellan bottnarna. Vi hade ingen sylt men kan nog vara gott att ha lite hallonsylt och få till lite syrlighet.
Ha på grädde uppe på och dekorera med skallar , hallon och strössel. Vi använde oss av frysta hallon då det inte var säsong för färska hallon.