Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mandel och Valnötstårta
Räcker till 1 tårta
Räcker till...
1 tårta
Recepttyp
Tårtrecept
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 st ägg
Fyllning:
- 3 st ägg
- 1,5 dl flytande honung
- 25 g mjukt smör
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- apelsinskal från 1 apelsin
- 100 g Dr. Oetker mandelsplitter
- 2 påsar Dr. Oetker valnötskärnor (100 g)
Pajdeg:
Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter.
Fyllning:
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. Tillsätt mandel och valnötter. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering.
Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.
Tips:
Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!