Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mandel och Valnötstårta

Vote

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
Fyllning:
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl flytande honung
  • 25 g mjukt smör
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • apelsinskal från 1 apelsin
  • 100 g Dr. Oetker mandelsplitter
  • 2 påsar Dr. Oetker valnötskärnor (100 g)
  • Pajdeg:

    Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. Smula ned smöret i blandningen. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter.

    Fyllning:

    Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. Tillsätt mandel och valnötter. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering.

    Servera gärna kakan med en klick vispad grädde.

    Tips:

    Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!