Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Mandelcitrontårta med vit chokladkräm

Recept på fantastiskt god tårta som får festligt utseende med sina silverpärlor på toppen.

Vote
(8)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 6 st ägg
  • 300 g rörsocker ljus
  • 270 g vetemjöl
  • ½ tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1½ tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 150 g malda mandlar
  • saft och skal från 2 citroner
  • 150 g smält smör
  • 6 msk mjölk
Fyllning och dekoration:
  • 200 g vit choklad
  • 250 g mjukt smör
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 300 g florsocker
  • 1½ dl grädde rumstempererad
  • 300 g lemon curd
  • saft och skal från 1 liten citron
  • Dr. Oetker silverpärlor
  • Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ner mandel. Vispa på låg hastighet och tillsätt smör, mjölk, citronskal och saft.

     

    Häll smeten i en smord springform och grädda 30-40 minuter. Kakan är färdig när den är gyllene på toppen och mitten inte ger efter för ett lätt tryck. Låt kakan svalna helt på galler.

     

     

    Fyllning:
    Vit chokladkräm:  Grovhacka choklad och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa smör, vaniljpasta och florsocker till en jämn smet. Tillsätt grädden och vispa på full effekt i 1 minut. Vänd ner chokladen och vispa först på låg hastighet tills den är jämnt fördelad. Öka till full effekt 1-2 minuter tills fyllningen är lätt och luftig.

     

    Citronkräm: Rör samman lemon curd med citronskal och saft.

    Montering: Dela kakan i tre bottnar. Bred citronkräm över de två nedersta bottnarna och fördela sedan 1/3 av chokladkrämen ovanpå. Lägg bottnarna på varandra och täck hela tårtan med resterande chokladkräm. Dekorera med silverpärlor