Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Mandeltårta

God och lätt tårta som även passar glutenintoleranta.

hemmamamman

Vote

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st mandeltårta

Räcker till...

1 st mandeltårta

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram sötmandel
  • 100 gram strösocker
  • 3 st äggvitor spara gulorna till fyllningen
  • 70 gram strösocker fyllning
  • 70 gram smör fyllning
  • 3 st äggulor fyllning
  • 0,5 dl mjölk fyllning
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och mal mandeln. Blanda mandel, socker och äggvitorna försiktigt. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i 30 minuter

  2. Sjud ingredienserna till fyllningen på medelhög värme tills den tjocknar. Vispa hela tiden. Låt kallna. Bred fyllningen på botten. Garnera om du vill.