Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Marängkrans till jul

Baka en fin ätlig julkrans av spritsad grön maräng och fyll med läcker körsbärskräm och syltade körsbär. Du kan med fördel göra marängbottnarna och fyllningen dagen innan men vänta med montering tills strax före servering för att undvika att marängen blir mjuk.
Vote
(4)

Räcker till 6-8 portions

Räcker till...

6-8 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Maräng
  • 1 fp Dr. Oetker Perfect Meringues
  • 0,75 dl vatten
  • Dr. Oetker grön gelfärg efter behov
Körsbärsfyllning
  • 0,5 fp Dr. Oetker Vaniljkräm
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl körsbärssås
  • 1 msk citronsaft
  • Dr. Oetker röd gelfärg efter behov
  • 1,25 dl vispgrädde
  • körsbär avrunna
Dekoration
  • Dr. Oetker Chocolate Silver pearls
  • Dr. Oetker Gold & Shiny Pearls
Marängkransar
  1. Sätt ugnen på 100 ºC varmluft
  2. Häll innehållet från en fp Perfect Meringues i en stor skål og tillsätt vatten. Vispa först en kort stund på låg hastighet och därefter på högsta hastighet i 3 minuter tills marängen är luftig och seg.
  3. Färga marängsmeten i en mycket ljus grön nyans med Concentrated Green Colour. Lägg sedan 1/4 av marängsmeten i en spritspåse med en rund tyll. Färga den resterande marängenen lite mörkare grön och lägg 2/3 av denna marängsmet i en spritspåse med stjärntyll. Den sista marängen färgas ännu mörkare grön och läggs i en spritspåse med bladtyll.
  4. Rita två cirklar (ø 18 cm) på ett bakplåtspapper. I mitten på varje cirkel ritar du en mindre cirkel (ø 6 cm). Vänd sedan på pappret. Spritssa med stjärntyllspritspåsen botten på kakan genom att spritsa strängar runt i den ena kransmallen som du ritat på pappret.
  5. Spritsa därefter toppen på kakan på den andra tecknade kransmallen. Detta gör du genom att spritsa små duttar i kransen med de tre olikfärgade spritspåsarna.
  6. Grädda marängen i ugnen i 60 minuter. Öppna inte luckan medan marängen gräddas, då den kan falla ihop. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna av.
Körsbärsfyllning
  1. Vispa halva vaniljkrämpåsen med 1/2 dl mjölk. Blanda resten av mjölken, körsbärssås och citronsaft i en kastrull och låt det koka upp. När det kokar tillsätts vaniljvispet under kraftig omrörning och kokas i 1 minut tills fyllningen tjocknar. Ställ därefter fyllningen på kylning i 3-4 timmar, tills den är helt avkyld.
  2. Vispa grädden fluffigt. Vispa även igenom den avkylda körsbärsfyllningen för att bli av med eventuella klumpar. Tillsätt lite Concentrated Red Colour till önskad nyans. Vänd ned vispgrädden i körsbärsfyllningen och lägg fyllningen i en spritspåse med rund tyll.
Montering
  • Placera marängbotten på ett serveringsfat och spritsa på små toppar av fyllningen. Fördela avruna körsbär över fyllningen. Lägg därefter på toppkransen och dekorera med Golden and Shiny Pearls och Chocolate Silver Pearls.