Marängtårta med Daimfluff
En god sommartårta
Räcker till 15st Tårtbitar
15st Tårtbitar
Ingredienser
Så gör du
- 3 st marängbottnar
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 2 st daimkakor
Täcke
- 5 dl vispgrädde
- 200 g blockchoklad
Daimfluff
Finhacka daimen eller slå sönder den(lägg dom i plastpåse och linda in med kökshandduk och slå på med hammare)
Värm på grädden och ta bort från plattan precis innan det ska koka upp. Det får inte koka!
Blanda ner daimen och ställ in i kylen i minst 6timmar, gärna över natten.
Ta fram dagen efter och vispa upp till en fluffig grädde. Färdig att fylla tårtan med!
Tårtan
Lägg upp en marängbotten på tårtfatet och täck den med daimfluffet. Lägg på den andra marängbottnen.
På med ett nytt lager daimfluff och sen lägg den sista marängbotten högst upp.
Täck tårtan med ett lager grädde. Eller spritsa efter önskad effekt.
Dekorering
Smält chokladen över vattenbad och häll/spritsa sedan ut det på bakplåtspapper i efter önskad form. Låt kallna och stelna i kyl innan den tas fram för att dekorera tårtan.
Om du vill ha tårtan lite extra somrig - skiva och lägg färska jordgubbar uppepå!