Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mini pavlova med mango
Pavlova är en av våra mest sökta recepttyper och med all rätt. Denna somriga tårta är perfekt till skolavslutning eller midsommar och är enkel att förbereda till många.
Räcker till ca 16 st
Räcker till...
ca 16 st
Recepttyp
Tårtrecept
Marängtårta
Ingredienser
Så gör du
Maräng
- 100 g äggvita ca 3 st
- 1 dl strösocker
- 2 dl florsocker
Mangokompott
- 250 g fryst mango
- 1 dl strösocker
- 1 st Dr. Oetker Vaniljstång
Topping
- 2 dl vispgrädde
- 1 fp Dr. Oetke Cream Fix
- 1 st färsk mango
- mynta
- lime
- pistagenötter
- Sätt ugnen på 80° varmluft. Vispa äggvitan tills det blir ett vitt, fast skum. Tillsätt strösocker, lite i taget, och vispa till en fast och blank maräng. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop.
- Spritsa marängen som små skålar. Grädda i 2 timmar och stäng sedan av ugnen och låt plåten stå kvar i en timme på eftervärme.
- Mangokompott: Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10-20 minuter. Rör om då och då. Ta av från värmen, ta bort vaniljstången och låt svalna.
- Montering: Vispa grädden med Dr. Oetker Cream Fix. Fyll marängskålarna med mangokompott och toppa med grädde, färsk mango, mynta, pistagenötter och limezest.