Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mintchokladtårta

 Recept på underbar chokladtårta med en god smak av mint i glasyren. Den är dock väldigt mäktig så man orkar tyvärr inte mer än en liten bit... 

Vote
(1)

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g smör
Glasyr:
  • 1 dl grädde
  • 25 g smör
  • 20 bitar After Eight
  • Smält smöret på låg värme och bryt sedan ner chokladbitarna och rör runt så att allt smälter. Ta av från värmen.

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda sedan ner mjölet och chokladblandningen och vänd runt med en slickepott så att det blir en jämn smet.

    Smörj en springform med smör och häll ner smeten i den och fördela den jämt. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna helt. 

    Glasyr: Värm upp grädde, smör och after eight på låg temperatur och blanda runt allt så att det blir en jämn smet. Låt svalna så att det blir en tjock glasyr. Bred ut den över kakan och ställ in den i kylen så att den stelnar.