Mirror Glaze tårta
Det här är en moussetårta med brownie botten & en mirror glaze.
Den är inte jättesvår att göra faktiskt. Har man bara lite tålamod & ett glad humör så fixar ni det här galant:)
Räcker till 1 st Tårta
1 st Tårta
Ingredienser
Så gör du
- Browniebotten
- 60 g mörk choklad
- 50 g smör
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 1 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 0,75 dl mjöl
- Vit chokladmousse
- 300 g vit choklasd
- 6 dl grädde
- 2 st Dr. Oetker gelatinblad
- Svart Vinbärsmousse
- 4 dl svarta vinbär
- 3 st Dr. Oetker gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- Mirror Glaze
- 225 g vit choklad
- 2,4 dl socker
- 1,1 dl vatten
- 5 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
- 4 msk kallt vatten
- 1,1 dl glykos sirap
- 1,1 dl kondenserad mjölk
- valfri gelefärg
Browniebotten:
Sätt ugnen på 125 grader.
Fäst ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter.
Smält chokladen & smöret i en kastrull, se till att det inte bränns vid.
Vispa ner socker & ägget.
Blanda vaniljsocker, kakao & mjöl i en bunke & vispa sedan ner i chokladsmeten.
Häll i formen & grädda i ca 25-30 min. Ta ut & låt kallna helt.
Vit Chokladmousse
Lägg gelantineti kallt vatten i ca 5 min.
Värm 1 dl grädde & tillsätt gelantinbladen, rör om tills gelantinet löst sig.
Hacka den vita chokladen & smält över vattenbad. Häll nu på den ljumna gräddblandningen över den smälta chokladen.& rör ihop försiktigt.
Vispa resten av grädden & blanda sedan i chokladblandningen.
Häll på moussen över den kalla browniebotten & ställ i kyllen någon timme.
Svarta vinbärsmousse
Lägg gelantinet i kallt vatten i ca 5 min.
Koka vinbären i en kastrull i ca 10 min, mixa dom sedan till en jömn smet.
Blanda ner gelantinet & vaniljen.
Låt det sedan svalna helt, vispa grädden ganska hårt & vänd ner i vinbärsblandningen.
Häll upp detta ovanpå den vita chokladmoussen & ställ in i kylen ytterligare ca 2 tim.
Mirror glaze
Hacka den vita chokladen i små bitar, lägg i en skål.
Mät upp gelantin pulver i en annan skål & rör ut med 4 msk kallt vatten & låt det svälla.
Mät upp socker, vattem & glykos sirap i en kastrull. Värm tills allt socker löst sig.
Ta bort från värmen då temperaturen uppnåt 105 grader.
Blanda ut det stelnade gelantinet tillsammans med sockerblandningen & rör om tills du har en slät smet.
Tillsätt den kondenserade mjölken & rör om ytterligare, häll blandningen över chokladen så att den smälter.
Ta en stavmixer & mixa slät.
Färga blandningen i önskad färg, vill man ha flera färger så ta fler små skålar & dela upp blandningen.
Nu:)
Ta fram din moussetårta, ställ den på ett galler, gärna med en plåt under då det blir ganska söligt.
Placera den kalla tårtan mitt på gallret & börja hälla din glace över, börja grån mitten & häll i cirklar tills hela tårtan är täckt, samt kanterna:)
Låt den rinna av ordenligt, lyft sedan över den till en tårtbricka el serveringsfat.
Bara att börja garnera, använd fantasin & ha roligt ❤️