Mocca Tårta
super god mocca kaka som är både smakrik och saftig. Passar till alla tillfällen, festliga som vardagliga.
Räcker till 1 st tårta
1 st tårta
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör
- 420 g socker
- 3 st ägg
- 1 tsk vanilj extrakt
- 375 ml vatten
- 190 ml kakao
- 320 g vetemjöl
- 1.5 tsk natriumbikarbonat
- 1 tsk bakpulver
Tårtbotten - chokladkaka
(1 kaka - eller 12-20 cupcakes)Sätt ugnen på 180 grader
Blanda smör och socker med handmixer, eller i en matberedare tills det är vitt och fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget. Mixa inte alltför mycket, då slår du ut de luftbublor du redan skapat.
Tillsätt vanilj extrakt, vatten, kakao, vetemjöl, bakpulver och natriumbikarbonat.
Blanda allt samman.Häll smeten i en 20 cm ”springform” (en sån med avtagbara kanter).
Grädda i ugnen i 50-60 min.
Efter cirka 30-40 min kan du behöva lägga folie på så att toppen av kakan inte bränns. När din tandpeta, eller liknande, kommer ut ren, är kakan klar. (Denna kaka tog 90 minuter i min ugn! Så det beror helt på hur din ugn fungerar)Tips!!! Du kan ta ut kakan innan tandpetan är ren, för kakan fortsätter att bakas när du tagit ut den. För att du inte ska få en alldeles för torr kaka, ta ut den och låt den ”efterbakas”.