Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Mockatårta

En mäktig och lyxig klassiker, som avnjutes med en kopp starkt kaffe.

Lina

Vote
(16)

Räcker till 16 bitar

Räcker till...

16 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 6 st äggvitor (ca 2 dl)
  • 3,5 dl socker
Mockakräm
  • 1 dl florsocker
  • 0,5-1 dl starkt kaffe
  • 250 gr smör
  • 3 st äggulor
Botten
  1. Markera upp rundlar på 3 bakplåtspapper, Ca 20-22 cm i diameter. Smörj och mjöla rundlarna.

  2. Ställ en bunke i vattenbad och vispa ägg och socker tills smeten blir en fast maräng. (OBS! vattenbadet är mkt viktigt hoppa inte över detta!) Bred  ut på de förutritade rundlarna. Ställ in i ugnen (125°)  i ca 1,5 - 2 h byt plats på plåtarna under gräddningstiden om du inte använder varmluftsugn.

Mockakräm
  1. Rör florsocker + smör pösigt. Äggulorna tillsättes därefter, en i taget. Häll i det kalla kaffet.

  2. Lägg samman bottnarna med smörkrämen i mellan. Spritsa ett valfritt mönster ovanpå/på sidorna

  3. Garnera med flagad mandel, sockerglasyr. (går även och göra som bakelser)