Mockatårta
En mäktig och lyxig klassiker, som avnjutes med en kopp starkt kaffe.
Räcker till 16 bitar
16 bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 6 st äggvitor (ca 2 dl)
- 3,5 dl socker
Mockakräm
- 1 dl florsocker
- 0,5-1 dl starkt kaffe
- 250 gr smör
- 3 st äggulor
Botten
Markera upp rundlar på 3 bakplåtspapper, Ca 20-22 cm i diameter. Smörj och mjöla rundlarna.
Ställ en bunke i vattenbad och vispa ägg och socker tills smeten blir en fast maräng. (OBS! vattenbadet är mkt viktigt hoppa inte över detta!) Bred ut på de förutritade rundlarna. Ställ in i ugnen (125°) i ca 1,5 - 2 h byt plats på plåtarna under gräddningstiden om du inte använder varmluftsugn.
Mockakräm
Rör florsocker + smör pösigt. Äggulorna tillsättes därefter, en i taget. Häll i det kalla kaffet.
Lägg samman bottnarna med smörkrämen i mellan. Spritsa ett valfritt mönster ovanpå/på sidorna
Garnera med flagad mandel, sockerglasyr. (går även och göra som bakelser)