Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Mojito Cake

Vem sa att Mojitos bara kunde drickas? Den här vackra Mojitotårtan gör garanterat succé på kalaset!
Vote
(7)

Räcker till 10-12 pcs

Räcker till...

10-12 pcs

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 250 g socker
  • 4 st stora ägg
  • 225 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 50 g mandelmjöl
  • 0,5-1 st lime zesten
Pensling
  • 4 msk ljus rom
  • 75 g socker
  • 2 msk limesaft
  • myntablad efter smak
Smörkräm
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 450 g florsocker
  • 2 msk limesaft
  • 1 msk ljus rom
Dekoration
  • myntablad
  • ca 60 g färska björnbär
  • 1 st lime skär i klyftor
Bottnar
  1. Börja med att baka tårtbotten; värm ugnen till 190°C (170°C om du använder varmluftsugn) och smöra och klä 2 st runda formar (ca 18 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  2. Lägg smör och socker i en stor skål och vispa samman lätt och luftigt. Blanda ner äggen tills du har en slät smet. Sikta och vänd ner vetemjöl och bakpulver och tillsätt mandelmjölet och limezest. Fortsätt att vända runt tills allt är blandat.
  3. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda bottnarna i 25 minuter tills de blivit gyllene. Testa med en kaksticka om bottnarna är färdiggräddade. Om du sticker kakan i mitten ska stickan vara torr.
Pensling
  • Medan bottnarna gräddas förbered penslingen. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills sockret har smält. Öka värmen och låt koka 1 minut. Ställ sedan kastrullen åt sidan. När bottnarna är färdiggräddade, avlägsna myntabladen och stick några hål på toppen av kakorna. Häll över vätskan över kakorna och låt det sugas upp. Låt bottnarna svalna i sina formar i 15 minuter, och stjälp sedan upp på bakgaller så att de kan svalna helt.
Smörkräm
  • När bottnarna har svalnat är det dags att dekorera! Dags att förbereda smörkrämen. Lägg smöret i en stor skål och vispa med elvisp tills det mjuknat och bleknat i färgen. Tillsätt florsockret lite i taget och blanda väl. Häll slutligen i limesaft och rom och vispa till du har en lätt och fluffig kräm.
Montering och dekoration
  1. Använd en brödkniv för att skära bort toppen och jämna till bottnarna. Lägg en botten på ett tårtfat. Bred ett lager smörkräm på toppen och lägg på den andra bottnen. Bred resterande smörkräm på toppen och runt sidorna av tårtan. Använd en palett för att jämna ut krämen.
  2. Arrangera limeklyftor, myntablad och björnbär i en krans runt tårtan. Ta-dah! Nu är din läckra Mojjitotårta redo att avnjutas!