Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Morsdagstårta

Överraska mor med en ljuvlig hallontårta.

Vote
(9)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

Chokladtårtbotten
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning och garnering
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vispgädde
  • ca 5 dl färska hallon
  • chokladplattor
  • Dr. Oetker nummer och bokstäver
  • rosa marsipan
  • Dr. Oetker dekorationshjärtan
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  3. Blanda ihop övriga ingredienser (sikta gärna) och vänd ner dem i smeten.

  4. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 min.

  5. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela botten i tre delar.

  6. Vispa ihop Tårtmousse med mjölk, en minut med elvisp eller tre minuter för hand.

  7. Lägg Vaniljmousse på en tårtbotten och täck med nästa botten.

  8. Bred på Chokladmousse och strö över en del av hallonen.

  9. Lägg på sista botten och täck tårtan med vispad grädde. Spritsa ev grädde längs kanten på tårtan med stjärntyll.

  10.  

    Kavla ut en rund marsipanplatta och lägg i mitten av tårtan. 

    Placera chokladbokstäverna på plattan. Sätt hallonen runt kanten av marsipanplattan och strö Hjärtan runt om.

     Tips: Kavla ut marsipanen mellan plastfolie! Snabbt och enkelt.

Ätbara dekorationer

Ätbar dekoration, småblommor sorterade färger