Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Mullvadstårta

Recept på en lite annorlunda tårta, men som smakar ljuvligt av choklad, banan och mandariner.

Vote
(6)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • 100 g hackad choklad ljus eller mörk
Fyllning
  • 2 burkar mandariner
  • 2 st bananer
  • 2 msk citronsaft
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Rör smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget.

  2. Blanda mjöl med kakao, bakpulver, hasselnötter och hackad choklad. Vänd ner detta i smeten.

  3. Häll smeten i smord och bröad springform ca 26 cm i diameter. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter.

  4. Låt kakan svalna. Gröp ur ett lock från kakan, ca 1 cm djupt. Spara 1 cm runt om kanten. Smula sönder locket i en skål.

  5. Häll av spadet från mandarinerna. Skala bananerna och halvera dem på längden. Droppa citronsaft över bananerna och lägg dem på chokladbotten. Fördela mandarinerna over bananerna.

  6. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och lägg grädden som en kupol över frukten. Strö sedan chokladsmulorna över kakan, tryck eventuellt lite lätt så att de fastnar. Låt tårtan stå kallt minst en timme innan servering.